-30 % KEDVEZMÉNY RENDELÉSED VÉGÖSSZEGÉBŐL MÁJUS 30-IG!
KUPONKÓD : MAJUS30

Blog
2022.02.06 22:16

QR-kód a névjegykártyán?

QR-kód a névjegykártyán?

T.T.A. - Tipp-Trükk-Ajánló 1. rész 

QR-kód a névjegykártyán? Mi is az a QR-kód? 

A T.T.A. első részében megismerkedünk a QR-kóddal és a benne rejló lehetőségekkel marketing szempontból. 

Röviden a QR-kódról

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód amit a japán Denso Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét az angol quick response azaz magyarra fordítva gyors válasz rövidítéséből kapta, ami egyszerre utal a gyors visszafejtési sebességre és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. 

Fontos és nagyon jó tulajdonsága, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szekkenelt kép, nem kell törődni a tökéletes tájolásra. Ez azért lehetséges, mert a kód dekódolására, megfejtésére szolgáló programok a három sarokban elhelyezett jellegzetes, minden QR-kódban azonos minta alapján el tudják dönteni, milyen irányban kell a kód pontjait feldolgozni, értelmezni. 

 

QR-kód napjainkban - ötletek-tippek felhasználásra

A QR-kód tulajdonképpen egy átmenet az offline és online világ között. Sokáig gondolták azt, hogy az 1994-ben kifejlesztett vonalkód napjainkban már nem lesz "nyerő" fogás, mégis látjuk újságokban,szórólapokon vagy plakátokon. Tekinhető rá úgy, mint egy lehetőségre amivel vezetni tudjuk a leendő vásárlóink kezét adott célpont felé. Elhelyezheted a névjegykártyádra, köszönőkártyádra de akár egy matrica is készülhet QR-kóddal amit aztán a kész termék csomagolására használsz. 

De mire is jó ez Neked? Mit rejthetsz el egy QR-kódban? 

  • egyszer használható kupont adhatsz 
  • akciós termék csak QR-kód birtokosnak
  • közösségi oldalaid is beépítheted ilyen formában
  • automatikus e-mail küldés 
  • azonnali időpontfoglalás
  • hírlevél feliratkoztatás

Fontos, ha QR-kódot alkalmazol bármilyen anyagodban hívd fel a figyelmet a vásárlóid/érdeklődöid körében, hogy mi ez és mire tudja " használni". Mindig legyen egyértelmű a tájékoztatás, hogy mit kap ha beolvassa a kódot, legyen az kupon, nyereményjáték vagy egyéb más lehetőség. Készíthetsz erről egy bejegyzést amiben elmagyarázod, ha nálad találkoznak először a QR-kóddal mit is kell tenniük. 

 

CTA azaz Call To Action

A CTA az az Call to Action a marketingben az az eszköz amivel cselekvésre késztetjük,ösztönözzük a nézőt/olvasót. Biztosan Te is találkoztál már adott oldalakon erős, hangsúlyos "IDE KATTINTS!" felszólításokkal vagy "KOPPINTS A NYEREMÉNYEDÉRT" feliratokkal. Ezek mind-mind olyan eszközök amivel vezetni tudod az érdeklődöket. A QR-kód esetében is fontos, hogy a kód mellett, alatt vagy felett helyezz el olyan szöveget ami arra ösztözni, hogy belolvassa a kódot. Ha csak egy kóddal találkozik de nem tudja mit rejthet, biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés százalék fogja ezt "magától" kideríteni. A fenti képen lévő mondatok általánosságban is nagyon szuperül teljesíthetnek, de természetesen fontos, hogy a saját vállalkozásodra szabva kerüljön oda bármilyen CTA. 

 

Tájékoztatás

A megfelelő tájékoztatás sem maradhat el, ha újdonságot vezetsz be. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben új termék bevezetésénél, új szolgáltatás nyújtásnál készítetek posztot vagy blogot arról miben változott a termék vagy mitől is fantasztikus a legújabb módszeretek. Tegyetek így abban az esetben is, ha olyan lehetőséget nyújtotok ami számotokra talán egyértelmű, de nem mindenki ismeri az internet lehetőségeit. Fontos tájékoztatni mindenkit, hogy Ti éppen QR-kóddal egyszerűsítitek le a névjegykártyát, vagy a termék csomagolásán található matrica ami QR-kódot tartalmaz milyen szuper kedvezményt ad ha beolvassák. Nem kell részletekbe menően tárgyalni, egyszerűen és a mindennapi nyelvnek megfelelően írodjon az adott tájékoztató, vagy használhatsz egyszerű képeket, inforgrafikákat a témában. 

 

Ingyenes QR-kód generáló oldalak:

https://hu.qr-code-generator.com/

https://www.qrstat.hu/

 

Tarts velem minden hétfőn a következő T.T.A. részben is! 

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg másokkal is! 

https://ragacsdesign.hu/qrkodanevjegykartyan